|
هرچه جلوتر میرویم بیشتر متوجه میشویم که آنچه مادران ما در دوران بارداری خورده اند روی سلامت ما تاثیر میگذارد. اگر آنها در این دوران مواد غذایی پرچربی مصرف کنند ما هم ممکن است دچار افرایش وزن و کبد چرب شویم. حالا محققان به تازگی یافته اند که موادی آنتی اکسیدان در میوه کیوی و پاپایا وجود دارد که به آنها پیرولوکینولین کینون pyrroloquinoline quinone میگویند و این ماده میتواند از پیشرفت کبد چرب جلوگیری کند.
کبد چرب به معنای تجمع چربی در کبد است. این جمع شدن چربی میتواند به علت مصرف الکل باشد و میتواند ارتباطی هم به مصرف الکل نداشته باشد. تخمین زده میشود که کبد چرب غیر الکلی در حدود سی درصد افراد جامعه وجود دارد. از عوامل مستعد کننده ابتلا به این بیماری میتوان از چاقی و تری گلیسرید و کلسترول بالا و فشار خون بالا نام برد.
ولی مطالعات جدید نشان داده که نوع مواد غذایی مصرفی به توسط مادر هم میتواند در احتمال بروز کبد چرب در فرزندان او تاثیر بگذارد. محققان میگویند این تاثیر احتمالا با واسطه تغییر در نوع باکتری های روده است.
محققان در مطالعه خود به تعدادی موش غذای پرچرب دادند و مشاهده کردند که فرزندان آنها وزن بیش از حد داشته و تغییراتی در نوع باکتری های روده آنها ایجاد میشود که نتیجه آن بروز کبد چرب غیر الکلی است. با این حال وقتی به همین موش های باردار مواد موثره موجود در کیوی را دادند بچه های آنها وزن کمتری داشته و بروز کبد چرب در آنها کمتر شد.
نتایج این تحقیق که به توسط محققین دانشگاه کلرادو صورت گرفته در مجله Hepatology Communications منتشر شده است.
دکتتر مهداد منصوری
:: موضوعات مرتبط:
تاثیر کیوی بر کبد چرب