|
یک مطالعه نشان داده است که مصرف مداوم شکلات و بخصوص شکلات تلخ میتواند ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را کم کند. این مطالعه میگوید افراد میانسال یا مسنی که روزانه حداقل صد گرم شکلات مصرف میکنند قلب سالمتری دارند. نتایح این مطالعه در شماره ماه ژوئن 2015 مجله Heart منتشر شده است. محققان میگویند این تاثیر در شکلات تلخ کمتر از شکلات های شیرین یا شیر شکلات است که احتمالا به علت میزان کمتر قند و چربی در آن است.
این مطالعه با بررسی حدود 21 هزار نفر و به مدت 12 سال در انگلستان صورت گرفته و نشان داده است که احتمال بروی بیماری های قلبی در آنهایی که روزی 100 گرم شکلات (منظور کاکائو است) حدود 29 درصد کمتر از افراد دیگر است و با مصرف همین میزان شکلات احتمال بروز سکته مغزی 23 درصد کم میشود. این مطالعه همچنین نشان داد که در این افراد احتمال فوت ناشی از سکته قلبی یا مغزی 45 درصد کم میشود.
این مطالعه البته بر روی افراد میانسال و مسن انجام شده و تاثیر کاکائو بر افراد جوان و کودکان بررسی نگردیده است.
محققان میگویند کاکائم حاوی میزان بالایی از فلاوونوئیدها flavonoids است که خواص ضد التهابی دارد و اسیدهای چرب کاکائو هم برای قلب مفید است. آنها عقیده دارند که اضافه کردن کاکائو به مواد غذایی مصرفی توسط بیماران قلبی میتواند در کنار دیگر اقدامات به آنها کمک کند.
:: موضوعات مرتبط:
تاثیر شکلات بر قلب