|
مطالعات قبلی نشان داده است که کافئین موجود در قهوه میتواند سیر بیماری پارکینسون را کوتاه کند بر همین اساس محققین مادهای بر پایه کافئین ساختهاند که میتواند تجمع پروتئینهايی را که موجب بروز پیشرفت بیمار پارکینسون میشوند را مهار کند.
پارکینسون نوعی بیماری پیشرونده عصبی است که علائمی بهصورت لرزش اندام و بخصوص دستها و کندی حرکات و بخصوص کندی راه رفتن، مشکلاتی در حرف زدن و اختلال در تعادل را ایجاد میکند. علت اصلی این بیماری شناختهشده نیست ولی شواهد زیادی دال بر دخیل بودن پروتئین خاصی به نام آلفا سی نوکلئین alpha-synuclein در بروز آن وجود دارد.
در بیماری پارکینسون شکل این پروتئین بهصورت نابهنجاری در مغز تغییر کرده و ذرات کوچکی به نام اجسام لوی Lewy bodies را ایجاد میکند که در سلولهای تولیدکننده دوپامین - در محلی به نام ماده سیاه یا substantia nigra - در مغز تجمع پیداکرده و آنها را از بین میبرند. دوپامین مادهای است که دستورات حرکتی مغز را بین سلولهای آن مدیریت میکند. محققان درصدد راههایی برای مهار تولید آلفا سی نوکلئین هستند تا بتوانند بدینوسیله بیمار پارکینسون را هم مهار کنند.
هدف غالب داروهایی که تاکنون از آنها در کنترل پارکینسون استفادهشده است افزایش میزان دوپامین است. حالا محققین با در نظر گرفتن مطالعات قبلی که تأثیر کافئین در کنترل بیماری پارکینسون داشته است شکل مولکول کافئین را تغییر داده و هشت مولکول جدید را تولید کردهاند. تعدادی از این مولکولها توانستهاند از تغییر شکل آلفا سی نوکلئین جلوگیری کند. آنها امیدوارند ادامه این تحقیقات بتواند به کشف داروی جدیدی برای درمان بیماری پارکینسون کمک کند.
نتایج این مطالعه در مجله ACS Chemical Neuroscience منتشرشده است.
دکتر مهرداد منصوری
:: موضوعات مرتبط:
مصرف قهوه و مهار بیماری پارکینسون